Log in
HEADER_CAT11

EL PROJECTE MANRUSIONICA

Manrusionica es constitueix el 2010 amb l’objectiu de promocionar la cultura de la música electrònica a la ciutat de Manresa i comarca.

Manrusionica organitza un festival social col·laboratiu i cultural que barreja música electrònica amb qualsevol tipus d’expressió artística (dansa, circ, manualitats, pintura, gastronomia…) cel·lebrat en uns quants escenàris diferents repartits per la ciutat durant l’últim cap de setmana del mes de juny.

LOGO M

2016 PROFESSIONALITZACIÓ

En la darrera edició del Festival s’ha mantingut la ubicació dels escenaris al Parc de la Seu, la Reforma i la Sala Stroika, i s’ha ampliat l’horari del Parc de la Seu, des de les 12 h del migdia fins a la 1 h de la matinada, millorant l’oferta gastronòmica amb la presència de Food trucks.

També s’ha reduït el pes dels voluntaris, incorporant a l’equip de Manrusionica professionals del sector de la restauració per a les barres, i professionals
del màrqueting i la comunicació per a la difusió de l’esdeveniment.

Com a novetat musical s’ha estrenat un segon escenari a la nit dins el context de la seu dedicat a música DISCO dels 70,80 i 90, amb la finalitat de seguir obrint el festival a la gent i així poder atendre a un altre tipus de target. Pel que fa a la programació ens hem centrat en artistes residents a Catalunya, habituals dels esdeveniments musicals de música electrònica de l’escena barcelonina. Diferenciant

les actuacions diürnes, amb artistes que tenen un so més personal (d’autor), pensant en un públic més generalista, de la programació nocturna, més enfocada al públic habitual dels festivals de música electrònica.

Des dels seus inicis la voluntat del festival ha estat integrar-se com a esdeveniment de ciutat, i formar part de l’agenda cultural de Manresa. En aquest sentit, en la darrera edició, s’ha recollit el testimoni engegat per l’Ajuntament, amb la campanya “Et porto al cor” i s’ha fet bategar la Seu estrenant un remix de
la cançó original de la campanya, del grup manresà Gossos, produït exclusivament per l’ocasió, per l’artista Begun, un dels caps de cartell del Festival. La xifra total d’assistents del 2016 ha arribat a les 4000 persones, entre els tres escenaris, dos d’ells simultanis durant 6 h.

CARTEL MANRUSIONICA 2016

2015 REESTRUCTURACIÓ

L’any 2015 ha sigut l’any de la reestructuració del festival. Donades les limitacions econòmiques i de personal que ha sofert el projecte, es decideix reduir el festival en durada i dies però buscant un creixement en la qualitat musical.

El festival s’inicia als voltants de les 12 h del migdia amb el vermut electrònic. Per aquest escenari es va fer una tria musical “made in Barcelona”, on tots els dj que van actuar són productors musicals, i on part d’ells, van realitzar el seu directe.

Completaven l’espai una zona de market amb parades de joves creadors, i una petita zona gastronòmica per tal de què el públic no hi hagués d’abandonar el recinte per recuperar forces.

A les 19?h l’escenari del vermut tancava els altaveus amb el directe de CLIP! i el públic es desplaçava cap a l’escenari principal situat a escassos 100 metres, “La Seu” on seguint amb l’espectacle iniciat l’edició anterior es va realitzar un espectacle de vídeo-mapping de 4 hores a la façana de la catedral de La Seu de Manresa.

La nit acabava la seva activitat a la Sala Stroika on, amb un cartell pensat per als més puristes del techno, Cora Novoa i Marc Marzenit van marcar un final de festival apoteòsic amb una ultima hora d’actuació conjunta.

La xifra total d’assistents a Manrusionica 2015 va ser de 2.500 persones.

cartel15

2014 EVOLUCIÓ

Manrusionica manté la durada del festival a 3 dies però proposa com a inici del festival una experiència gastronòmica que vincula gastronomia, música i visuals, amb el nom de Ressopó realitzat la setmana prèvia al festival. Un esdeveniment creat sota la direcció artística d’Ana Maria Jimenez i amb la col·laboració del Teatre Kursaal de Manresa, amb la participació dels reconeguts xefs Jordi Llobet i Sergi Costa, composicions musicals a càrrec de Fernando Lagreca i Jordi Saludes (Microclima) i visuals de Diego Torres i Manuel Lafuente (Creative Síntesis).

El següent dia del festival i inici real és el divendres. la festa es traslladava a la Sala Stroika com a l’edició anterior. Dissabte seguim amb el Pícnic Electrònic al “Parc de La Seu”, un espai en el que ampliem propostes i serveis, recuperem les actuacions infantils, es realitzen tallers de música enfocats per als més petits de la casa i ampliem la zona de mercat i l’oferta gastronòmica. A les 19h ens desplaçàvem cap a l’escenari principal situat a escassos 100 metres, “La Seu” on per primera vegada a Manresa es realitza un espectacle de video-mapping de 4 hores a la façana de la catedral de la seu de Manresa. La sala El Sielu tornava a ser un gran tancament, amb artistes de la talla de ÁNGEL MOLINA o LOO&PLACIDO.

La xifra total d’assistents a Manrusionica 2014 va ser de 5.800 persones, i amb la centralització d’espais es va aconseguir que el públic estigués menys dispers per la ciutat creant un ambient molt festiu i compacte.

cartel14

2013 CONSOLIDACIÓ

Manrusionica amplia la durada del festival a 3 dies de música, inaugurant-se amb un concert del grup català Balago a un dels espais més emblemàtics i visitats de Manresa, “La Cova de Sant Ignasi” en el qual els assistents van poder gaudir d’un espectacle místic sense precedents. Al dia següent, divendres, la festa es traslladava a una altra novetat, la Sala Stroika, considerada com una de les millors del circuit nacional per qualitat de so i equipament.

Dissabte s’estrenava el Pícnic Electrònic al “Parc de La Seu”, un espai on tot tipus de públic pot conviure amb la música electrònica, tot fent un vermut, passejant per les diferents paradetes artesanals o descansant a l’àmplia zona de gespa fins ben entrada la tarda, quan ens desplaçàvem cap a l’escenari principal situat a escasos 100 metres, “La Seu”, podent gaudir de la música de grans dj’s consolidats com Pablo Bolívar, Chelis o Rusty Warriors, entre d’altres. La sala El Sielu tornava a ser un gran tancament, amb artistes de la talla de Belzebass o Monkey Rave.

La xifra total d’assistents a Manrusionica 2013 va ser de 5.500 persones, lleugerament inferior a la de l’edició 2012 degut a la reducció d’espais, el número d’artistes reduits a la meitat, la manca finalment de Mxics per falta de recursos i que incorporàvem l’abonament de pagament. Tot i així, es va aconseguir que el públic estigués menys dispers per la ciutat creant un ambient molt festiu a tots els espais.

Després de l’èxit obtingut a la Festa Major de Manresa del 2012 a la Sala El Sielu amb la FM3.0 de Manrusionica, l’Ajuntament ens encarrega la gestió de l’escenari principal (Plaça Sant Domènec) i les barres de divendres 30 d’agost, amb un èxit rotund de públic.

cartel13

2012 CREIXEMENT

Seguint amb la filosofia de l’any anterior, el festival creix tant en escenaris (3 de dia, 5 de nit) com en artistes (més de 60 dj’s) i en número d’assistents (7000 persones), tot amanit amb activitats i performances artístiques paral·leles en 24 hores ininterrumpudes de música a la ciutat.

S’incorpora l’escenari principal, la Plaça de la Reforma, amb la catedral “La Seu” fent un decorat inèdit utilitzant la tècnica del Video-Mapping, juntament amb un espectacle d’aigua (EDL Creative Water).

La gran novetat va ser la incorporació de Mxics, una mostra de música electrònica i art multimèdia per infants i famílies al Teatre Kursaal. De la mateixa forma que a la primera edició, la totalitat del festival va ser gratuït pels assistents.

cartel12

2011 NAIXEMENT

A partir de l’esforç d’un gran equip de persones sense ànim de lucre es va crear un acte festiu, vinculat a la música electrònica, en el qual els assistents van poder gaudir de diferents actes musicals, artístics i escenogràfics durant aproximadament 24 hores ininterrompudes i totalment gratuït per als assistents.

La primera edició de Manrusionica va realitzar-se a partir de la col·laboració desinteressada d’artistes novells que aprofiten el festival com a reclam promocional a nivell artístic i músics ja experimentats del territori provincial i nacional, atrets per la proposta col·laborativa.

Aquest plantejament també va ser recolzat per empreses locals i comarcals que van aportar diferents elements com decoració, equips tècnics o gratuïtat en els seus serveis. Aquestes empreses van rebre com a contraprestació la presència a tots els canals promocionals en els que Manrusionica va tenir protagonisme, tant impresos com a Internet.

cartell_a2_color

Log in or Sign Up